Avoimet työpaikat


Etsimme jatkuvasti uusia lahjakkuuksia, henkilöitä, jotka suhtautuvat intohimoisesti erityisosaamiseensa ja uraansa, ja jotka haluavat menestyä Despecillä. Jos koet olevasi tällainen henkilö, mutta Despecillä ei ole sinun kykyjäsi vastaavaa työpaikkaa avoimena, lähetä avoin työhakemus. Despec ottaa sinuun yhteyttä, kun voimme tarjota sinulle osaamistasi vastaavaa työtä.

Hakiessasi työpaikkaa Despeciltä, antamiasi henkilötietoja käytetään ainoastaan mahdollisiin rekrytointeihin. Kun rekrytointiprosessi on valmis, varmistamme, että tietosi poistetaan Despecin järjestelmistä. Jos lähetät meille vapaaehtoisen hakemuksen, säilytämme sitä kuuden kuukauden ajan voidaksemme ottaa sinuun yhteyttä, jos profiiliisi sopiva työpaikka avautuu.

Tällä hetkellä meillä ei ole avoimia työpaikkoja, mutta voit lähettää meille avoimen työhakemuksen.

 

 
  

 
Yhteystiedot


Sales Manager, Peeter Parts

Suora numero: +358 9 827 53 00
Matkapuhelin: +358 40 779 99 22
S-posti: pp@despec.fi

         

  
  
Rekrytointi ja perehdytys


Miten rekrytointiprosessimme toimii?
Kun olet rekrytointiprosessissamme, pyrimme tekemään siitä mahdollisimman jäsennellyn ja tehokkaan. Prosessissa voi kuitenkin olla ajoittain eroja maasta ja osastosta riippuen, sillä pyrimme aina vastaamaan paikallisiin tarpeisiin. Jos olet hakija, jolla on tiettyyn tehtävään sopiva profiili, meille on tärkeää, että olet saanut ammattimaisen kokemuksen ja tunnet olosi hyvin kohdelluksi ensimmäisestä yhteydenotosta viimeiseen.

Miten perehdytys toimii?
Jos sinusta tulee Despecin työntekijä, teemme parhaamme varmistaaksemme, että sinusta pidetään hyvää huolta ja että olet täysin varustautunut, kun aloitat työsi. Esimiehesi laatii tehtävään sopivan perehdytysohjelman ja seuraa sinua perehdytyksen ajan. Sinulle nimetään mentori, joka on käytettävissäsi vastaamaan yleisiin kysymyksiin jne. ja tutustuttaa sinut tiimiin ja Despecin kulttuuriin yhdessä esimiehesi kanssa.

  

  

  

  
Despecin edut

 

Despecillä on vahva yrityskulttuuri, jossa arvostetaan yhteistyötä, luovuutta ja positiivista työympäristöä, ja se pyrkii olemaan työpaikka, jossa työntekijät viihtyvät ja kukoistavat. Despecillä työilmapiiri on yksi tärkeimmistä prioriteeteista. Yritys pyrkii luomaan avoimuuden, kunnioituksen ja yhteistyön ilmapiirin. Säännöllisillä aktiviteeteilla, sosiaalisilla tapahtumilla ja johdon avoimien ovien politiikalla Despec edistää myönteistä ja kannustavaa työympäristöä, jossa työntekijät tuntevat itsensä tervetulleiksi ja arvostetuiksi.

Despec painottaa suuresti vahvojen suhteiden rakentamista työntekijöiden välille. Tämän ansiosta saamme erittäin hyviä arvosanoja työtyytyväisyydestä ja työhyvinvoinnista. Työntekijät, jotka lähtevät, sanovat usein, että ”jos jotakin tulen kaipaamaan, niin kollegoitani”.

Despecissä viestintä on avointa. Yritys kannustaa kulttuuriin, jossa työntekijät voivat vapaasti jakaa ideoitaan, haastaa vallitsevan tilanteen ja edistää yrityksen menestystä. Kuuntelemalla työntekijöitään ja antamalla heille mahdollisuuden tehdä aloitteita ja ottaa vastuuta Despec luo luottamuksen ja avoimuuden ilmapiirin, jossa kaikki äänet tulevat kuulluiksi ja arvostetuiksi.

Työskentelemme saavuttaaksemme tehokkaan Talent Managementin. Tällä tarkoitamme sitä, miten houkutella, kehittää ja sitouttaa työntekijöitä jäsennellysti. Kun olet saanut työpaikan, työskentelemme parhaalla mahdollisella tavalla luodaksemme työpaikan, jossa voit kehittyä ja vaikuttaa. Haluamme alusta alkaen, että työntekijämme tuntevat olonsa turvalliseksi ja että välitämme heistä.

Tarjoamme etuja, kuten työterveyshuollon, kulttuuri- ja liikuntaseteleitä ja ennen kaikkea erittäin positiivisen työpaikan, jossa on mahtava joukko kollegoita.

Yhteenvetona voidaan todeta, että Despec on yritys, joka pitää työilmapiiriä, työntekijöiden hyvinvointia ja myönteistä yrityskulttuuria ensisijaisina tavoitteinaan. Edistämällä ystävällistä työilmapiiriä, tarjoamalla hyviä etuja ja ylläpitämällä korkeatasoista osaamista yritys luo ympäristön, jossa työntekijät viihtyvät ja yltävät parhaisiin suorituksiin työssään.


 

  

 

  

  

 

  


"Despecillä on miellyttävää työskennellä, ja kollegat ovat keskeinen osa sitä. Olemme vahvoja, luotamme toisiimme, pyrimme samaan suuntaan ja meillä on hauskaa työskennellessämme yhdessä. Meillä tiimi on tärkeämpi kuin yksilö."

Ulf Gustensson,
Nordic Product Manager

 

  


"Despecillä on pienyritys-mentaliteetti, vaikka olemme suuri toimija markkinoilla. Seinien sisällä on paljon naurua ja huumoria, mutta myös korkea työmentaliteetti, josta nautin todella paljon. Despec on antanut minulle paljon luottamusta ja uskoa omalla osaamisalueellani, mikä on saanut minut kasvamaan Despecin hengen edistäjänä ja ihmisenä."

Daniel Sunneson,
BID & Price 
Manager

   
  

 

  


"Mielestäni parasta Despecillä on se, että kehitämme jatkuvasti tuotevalikoimaamme. Lisäksi minulla on erittäin hyvät työkaverit, joiden kanssa yhdessä voimme auttaa asiakkaitamme lähes kaikissa heidän toiveissaan. Olen myös todella iloinen siitä, että asiakkaani toivottavat minut tervetulleeksi matkustaessani ympäri Norjaa."

Håvard Husrem,
Account Manager

 

  


"Vapaus ja itseluottamus kehittää ja toteuttaa uusia ideoita tekee arjesta erittäin jännittävää. Työskentelemme joka päivä tarjotaksemme parasta asiakkaillemme ja siten myös parasta Despecille."

Marita Hvitstein,
Customer Support

  
  

  
  
Sijaintimme


Toimistomme sijaitsee Espoon Leppävaarassa hyvien yhteyksien varrella.